BÁTOR KARATE SE

 

Az egyesület1996. októberében alakult tíz fő alapító taggal. A kezdeti időkben csupán tömegsport jelleggel folytak a foglalkozások, de így is rendszeresen bemutatókat tartottunk a különböző városi és községi rendezvényeken. Később az edzésmódszerek spektrumának szélesítésével felmerült az igény a versenyszerű karatéra is. Mivel a foglalkozásokon szinte csak gyermekkorúak vettek részt, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet utánpótlás versenysorozatába kapcsolódtunk be. A kezdeti egy-két versenyzőt egyre több követte, majd Diákolimpiai és Utánpótlás Magyar Bajnoki dobogós helyezéseket elérve az ország egyik legjobb utánpótlásával rendelkező klubjává nőttük ki magunkat.


Az egyesületünk alapvető célja az ifjúság fizikai és mentális harmóniájának kialakítása, megtartása, egészséges életmódra nevelés a kyokushin karate mozgásanyagának és filozófia rendszerének a segítségével. További célunk még a karate sportban tehetségek felkutatása, versenyeztetése, menedzselése. Öt éves kortól kezdve foglalkozunk gyerekekkel. Ők külön csoportban, úgynevezett előkészítő csoportban, játékos formában tanulják a karatét, különös hangsúlyt fektetve a koordinációs képességek fejlesztésére. Az edzéseken maximálisan figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat, tudatosan fejlesztjük a gyerekek személyiségét. Nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő önvédelmi reflexek kialakítására, az áldozatmentes viselkedési mód elsajátítására.


Az edzések, a versenyek, az évente megrendezett edzőtáborok és a közös főzések a közösségalkotás fontos színterei, fontosnak tartjuk, hogy az idősebb, komoly versenyeredményekkel rendelkezők példaképül szolgálhassanak a kisebbeknek.


A versenyzők tulajdonképpen a „tömegsportolók” közül kerülnek ki tudatos előkészítés és kiválasztás alapján, így biztosítjuk a megfelelő utánpótlást.
A tervszerű és következetes edzésmunkának köszönhetően egyre több versenyzőt adhattunk a korosztályos és felnőtt válogatottnak.

A versenyzők Nyírbátorból és a környező településekről látogatják egyesületünk edzéseit.

Nyírvasvári tagjaink:
Karczub Tibor: 2. Dan-os mester, segítő edző
Karczub Miklós: 3. Danos mester, karate sportedző, okleveles testnevelő tanár

Kazsamér Richárd: diákolimpiai bajnok és utánpótlás magyar bajnok. Felnőtt magyar bajnoki II. helyezett. Volt junior, és U22-es válogatott.
Karczub Miriam: Többszörös diákolimpiai bajnok és utánpótlás magyar bajnok. Felnőtt magyar bajnoki II. helyezett. Volt junior, és U22-es, és felnőtt válogatott. 2011-ben Ifjúsági Európa Bajnoki II.
Karczub Donát: Többszörös diákolimpiai bajnok és utánpótlás magyar bajnok. 2016-ban Ifjúsági Európa Bajnoki II.
Karczub Zalán: Többszörös diákolimpiai bajnok és utánpótlás magyar bajnok. Kétszeres felnőtt magyar bajnok. 2014-ben Junior Európa Bajnoki III., 2015-ben U22-es Európa Bajnoki III., 2017-ben Felnőtt Európa Bajnoki bronzérmes.

 nyirvasvari.hu
titkarsag@nyirvasvari.hu
(42) 280 - 990