TOP-1.4.1-15 Óvodai tornaszoba és bölcsőde létesítése Nyírvasvári településen

 

A kedvezményezett neve: Nyírvasvári Község Önkormányzata

A projekt címe: Óvodai tornaszoba és bölcsőde létesítése Nyírvasvári településen

A szerződött támogatási összeg: 216 827 797 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a jelenleg is működő három csoportszobás óvoda bővítése valósult meg egy tornaszobával és egy bölcsődei csoportszobával.

A fejlesztés önkormányzati tulajdonú ingatlanon valósult meg. A környezetterhelés és az energiaigény csökkentése érdekében, megújuló energiaforrás kerül kihasználásra. A fejlesztés kialakítása teljes körű akadálymentesítés figyelembevételével, a jogszabályokban meghatározott kötelező helyiségek kialakításával valósul meg, továbbá a legmodernebb energetikai szabványoknak is megfelel a fejlesztés.

A bölcsőde új ellátási formaként jelenik meg a településen, ezáltal működtetéshez szükséges alkalmazotti létszám új munkahelyként jelentkezik a településen. A fejlesztés hozzájárul a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez. A fejlesztés hozzájárul az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtéséhez, biztosítva ezáltal a minőségi szolgáltatáshoz való hozzáférés lehetőségét Nyírvasvári település lakosainak – kiemelten a gyermekek számára.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírvasvári Község Önkormányzata 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00060

A projekt megvalósításának befejezése: 2021.07.31.nyirvasvari.hu
titkarsag@nyirvasvari.hu
(42) 280 - 990